Samaan aikaan kun F1-maailma alkaa hiljalleen valmistautua superjännittävään kauteen 2014, jolloin formula ykköset siirtyvät V6-turboaikakaudelle, yksi sirkuksen konkari on pessimistinen.

Viisinkertainen GP-voittaja John Watson kertoo tuoreessa GPUpdate.net-sivuston haastattelussa pelkäävänsä, että uusien moottoreiden merkittävästi nykyisiä korkeammat hinnat voivat olla viimeinen naula joidenkin pienten tallien arkkuun.

– Minusta tämä on suurta typeryyttä. Minä vain toivon, että tämä ei ole ensimmäinen askel rakennelman kulmakiven poistamiseen ja formula ykkösten luhistumiseen, Watson sanaili.

– Kasvu kuluissa tulee olemaan todellakin hyvin merkittävää. Se tulee satuttamaan sarjan häntäpään talleja todella paljon ja jopa joitain tällä hetkellä hyvin rahoitettuja talleja.

– Voin rehellisesti sanoa, että en näe mitään erityistä hyötyä sääntöjen muuttamisessa. Yhdessä aeromuutosten kanssa yhdelläkään autojen elementillä ei ole mitään samankaltaisuutta tämänvuotisiin verrattuna – paitsi neljä pyörää!