Singaporessa ensi kertaa urallaan aika-ajofinaaliin ajanut ja samalla tallikaverinsa Nico Hülkenbergin lyönyt Esteban Gutierrez arvelee ottaneensa kesätauon jälkeen askeleen eteenpäin F1-kuljettajana.

Tulokas kertoi sarjan kotisivulla, että pääsy Q3:een Singaporessa oli yksi ”rastittu ruutu” hänen ensimmäiselle kaudelleen. Läpilyönti ei tullut täytenä yllätyksenä.

– Viime aikoina olen tuntenut oloni paljon varmemmaksi autossa. Ajaminen autolla ei ole helpompaa, mutta olen sopeutunut siihen paremmin, Gutierrez selitti.

– Viestintä insinöörien kanssa on sujunut erittäin hyvin, mutta silti joskus et ole riittävän nopea. Se tarkoittaa, että olet ollut liian varovainen, ja kuljettajana varovaisuus ei ole koskaan kovin myönteistä.

– Olen sijoittunut parissa viimeisessä kisassa 12:nneksi, joten seuraava looginen askel olisi hypätä kaksi sijaa ja ajaa maaliin kymmenentenä. Yksi sarjapiste – siitä saisi jälleen yhden ruudun rastittua.

Singaporen aika-ajoväläytyksestä huolimatta meksikolaisen jatko Sauberilla tai ylipäätään formula ykkösissä ei ole vielä varmaa.

– Juuri nyt olen keskittyneenä tähän hetkeen. Mitä ikinä tapahtuukin 2014, saan tietää siitä pian. Siihen asti haluan ottaa askeleita tullakseni kokeneemmaksi kuljettajaksi, tulokas sanoi.