Renault’n lähettiläänä nykyisin työskentelevä nelinkertainen maailmanmestari Alain Prost povaa vaikeuksia kaikille moottorivalmistajille ensi vuonna, kun uudet 1.6-litraiset V6-turbomoottorit esitellään.

– Luotettavuusongelmia tulee varmasti olemaan, etenkin alussa. Jää nähtäväksi tapahtuuko sitä vain testeissä talvella, mutta kukaan ei vielä tiedä. Tavallaan se on hyvä asia, koska olemme alussa tämän teknologian kanssa, aivan kuten aikoinaan turbojen kanssa [1970- ja 1980-luvuilla, jolloin turbomoottorit hajosivat usein], Prost sanoo Autosportille.

– Meidän kaikkien täytyy hyväksyä, että siitä tulee joskus ongelma. Luotettavuus on aina ongelma.

– Yleisö tulee ymmärtämään, että se on uutta teknologiaa eikä luotettavaa, mutta hitaasti he tulevat näkemään, että suorituskyky, luotettavuus ja bensan kulutus paranevat. Se on erittäin hyvä asia autoteollisuudelle ja valmistajille.