Vaihtelevat olosuhteet sekoittivat pakan täydellisesti Belgian GP:n aika-ajojen päätösosiossa.

Mercedeksen Lewis Hamilton nousi lopussa paalupaikalle. Paalussa oli pitkään kiinni Force Indian Paul di Resta, joka lähti osion alussa ainoana radalle välikelin pyörillä. Muut kuljettajat starttasivat kuivan kelin renkailla, mutta joutuivat heti vaihtamaan renkaat, kun vesisade yltyi. Aika-ajon viime hetkillä rata kuitenkin parani, ja di Resta menetti todennäköiseltä näyttäneen paalupaikan. Di Resta pääsi lopulta viidenteen lähtöruutuun.

Hamiltonin jälkeen kakkosruutuun ajoi Sebastian Vettel. Vetteliä lähimpänä MM-pisteissä olevat Kimi Räikkönen ja Fernando Alonso jäivät sijoille 8 ja 9. Räikkösen tallikaveri Romain Grosjean oli 7:s.

Mark Webber oli 3:s, Nico Rosberg 4:s ja viime vuoden voittaja Jenson Button 6:s. Felipe Massa starttaa kisaan 10. lähtöruudusta.