Williamsin suomalaiskuski Valtteri Bottas täytti keskiviikkona vuosia. Nastolalaisella tuli mittariin 24 vuotta.

Syntymäpäiviään Bottas juhlisti hyvin maltillisesti Englannissa.

– Ei mitään ihmeellistä. Vähän treenailin ja illalla kävimme insinöörini kanssa syömässä. Tänään [torstaina] minulla on Williamsin tehtaalla palaveri insinöörien kanssa. Käymme läpi vielä Span kisaa, ja sitten vähän Monzaa – mitä päivityksiä tulee sun muuta, Bottas selvitti puhelimitse SuomiF1-sivustolle.

Viime viikonlopun Belgian GP:ssä Bottas oli 15:s. Williamsin kisaviikonloppu lähti väärään suuntaan jo lauantain aika-ajoissa. Bottas jäi 20. ruutuun tallin lähetettyä autonsa liian aikaisin radalle välikelin renkailla.

– Eipä siitä hirveästi jäänyt mitään käteen. Jos jotain pitää hakea, niin kummatkin varikkostopit menivät tosi hyvin. Niissä on ollut aika paljon vaikeuksia, mutta nyt meni itselläni ihan nappiin.

Minkä verran Span legendaarisella radalla ajamisesta voi nauttia, kun auto ei ole kilpailukykyinen?

– On auto mikä hyvänsä, niin se on kyllä tosi hyvä rata ja aina mukava ajaa. Siellä on hyvä fiilis ja tunnelma, se on paikkana tosi hyvä.

Spassa ei välttämättä tarvittaisi edes DRS-alueita?

– Pitää ihan paikkansa, siellä ei välttämättä tarvitsisi sitä. Jos on nopeampi, pääsee kyllä ohi. Siellä on niin pitkät suorat. Taistelin yhdessä vaiheessa Sauberin Esteban Gutierrezin kanssa ja en voinut oikein puolustaa.

Lisää Bottaksen mietteitä menneestä ja tulevasta myöhemmin tällä viikolla.

 

Tommi Koivunen (Twitter: @tommik10)