Lotuksen ratatoimintojen johtaja Alan Permane ennakoi tallin tiedotteessa Span osakilpailua luottavaisena.

– Span suhteen se on meille etu, että rata on maantieteellisesti niin lähellä, että voimme työskennellä Enstonessa kisaviikon tiistai-iltaan asti, Permane kertoo ja jatkaa autojen olevan heti torstaiaamuna taas radalla mekaanikkojen käsiteltävänä.

– Meillä on useita päivityksiä tulossa – niin mekaanisia kuin aerodynaamisiakin, joten olemme luottavaisia uusien edistysaskeleiden suhteen.

Lotuksen pitkään kehittämästä passiivisesta DRS-järjestelmän olisi varmasti hyötyä Span ja etenkin Monzan pitkillä suorilla.

– Ehdottomasti. Emme ole vielä tehneet lopullista päätöstä, mutta olemme tehneet paljon simulaatiotyötä konseptin kanssa. On hyvinkin mahdollista, että se [tupla-DRS] tekee esiintymisen, Permane muotoilee.