Tuoreessa The Racer’s Edge -verkkolähetyksessä kuljettajien Unkarin GP:n suorituksia arvioinut F1-ajovalmentaja Rob Wilson ounastelee Red Bull -siirtohuhujen keskellä olevan Fernando Alonson saattavan tuntea olonsa aiempaa epävarmemmaksi Ferrarilla.

Espanjalainen sijoittui reilun viikon takaisessa kisassa viidenneksi jääden nyt toista kertaa peräkkäin palkintokorokkeen ulkopuolelle, ja mestaruustaisto on jälleen lipeämässä hänen käsistään.

Syy Alonson tulostason tippumiseen sitten alkukauden ei ole yksinomaan auton kehittymättömyydessä, Wilson vaikuttaa vihjaavan.

– Alonso lienee mietiskelevän tällä hetkellä, että mietiskeleekö Ferrarin tiimi, miksi Kimi Räikköseltä kului vain vuosi sen saavuttamiseen, mitä hän ei ole kyennyt saavuttamaan kolmessa vuodessa, asiantuntija sanoi viitaten Räikkösen mestaruuteen 2007.

Alonson Wilson nimesi ”hienoksi kuljettajaksi” ja Ferrarin ”hiukan kömpelöksi”, mutta sanoi pitävänsä Unkarin GP:n palkintokoroketta kuvaavana tämän hetken kilpailutilanteesta F1-sarjassa.

– Katsopa palkintokoroketta: Räikkönen, [Lewis] Hamilton, [Sebastian] Vettel. Katsot melkeinpä kolmea maailman nopeinta kilpa-ajajaa. Fernandon täytyy tehdä hieman työtä tullaakseen neljänneksi.

– Tästä tulee hieman mieleen kausi 1963 ja John Surtees: ei aivan kärjessä, Wilson lopetti pilke silmäkulmassa.

Ferraria tuolloin ajanut Surtees jäi kuljettajien sarjassa neljänneksi ja Scuderia samalle sijalle valmistajien sarjassa.