Lotuksen Kimi Räikkönen myöntää, että jatkossa GP-voitot ja sitä kautta mestaruustaisto vaativat parempia aika-ajoja.

Urallaan 16 kertaa paalulta aloittanut 33-vuotias ei ole vielä F1-paluunsa jälkeen aika-ajoja voittanut ja on pääsääntöisesti aloittanut kahden etummaisin rivin ulkopuolelta. Tuloksena on ollut tyypillisesti nousu kohti kärkeä, mutta lopulta voiton lipuminen käsistä.

– Tietenkin teen jatkuvasti elämästäni vaikeaa lauantaisin aika-ajoissa, joten maksamme siitä hinnan, mutta meillä on silti hyvä auto kisassa, Räikkönen totesi.

Jatkossa apua on saatavilla Pirellin edellisessä kisassa käyttöön ottamista renkaista, joista Lotukselta löytyy yhä opittavaa.

– Nyt meillä on renkaat, jotka ovat hieman erilaiset, joten meidän on ymmärrettävä tarkkaan, miten käyttää niitä. Me kehityimme Budapestissä [Unkarin GP], joten Spassa pitäisi olla hieman helpompaa, mutta se on sama kaikille.

– Voittaakseen on aina parempi aloittaa läheltä kärkeä, Räikkönen summasi.