On se aika vuodesta, kun Formula 1 -kuljettajilta saadaan kuulla F1-ratoja ylistäviä kommentteja.

Viime viikonloppuna ajettiin legendaarisessa Spassa – ja ensi viikonloppuna ajettava Monzan rata ei kalpene legendaarisuudessa. Nyt McLaren-ässä Jenson Button hehkuttaa rakastavansa Monzaa.

– Olen aina rakastanut Monzaa. Nautin todella radoista, joilla on historiaa. Paikka on ainutlaatuinen: ”vanhan” Hockenheimin radan menettämisen jälkeen tämä on kalenterin ainoa paikka, jossa vedetään super-alhaisella downforcella. Sen todella tuntee – auto kiihtyy uskomattoman nopeasti ja tuntuu irtonaiselta ja herkältä, kun painaa täysillä. Se tekee radasta spesiaalin haasteen, mistä todella nautin.

– On todella osuvaa, että McLaren viettää 50-vuotisjuhliaan Monzan viikonloppuna. Molemmat nimet [McLaren ja Monza] ovat synonyymeja moottoriurheiluhistorialle, eikä formula ykkösiä voi kuvitella ilman niitä, joten toivon vahvaa tulosta, joka näyttää tallimme vahvuuden.