Viime kauden jälkeen F1-kilpailemisen ainakin toistaiseksi jättänyt Heikki Kovalainen kertoo etsivänsä yhä aktiivisesti paluuta lajiin kisakuljettajana ensi vuonna.

Tällä hetkellä testi- ja varakuljettajana Caterhamilla toimiva Kovalainen kertoi Autosportille, että missään tapauksessa häntä ei tulla kuitenkaan näkemään maksukuskina.

– On tärkeää päästä takaisin kilpailemaan, mikä ehdottomasti on tavoitteeni, mutta en oikeastaan tiedä, ovatko mahdollisuuteni hyvät vai ei, mies sanoi.

– Tosiasia on, että minä en tule tuomaan rahaa – jokainen tietää sen – ja jos se tulee jälleen olemaan este, en mahda asialle mitään.

– Minulla oli hyvä tilaisuus McLarenilla, enkä käyttänyt sitä hyväkseni parhaimmalla mahdollisella tavalla, mutta en ole vielä valmis antamaan periksi. Työskentelen asian kääntämiseksi ympäri, jotta voin näyttää kykyni jälleen kaikille.

Kovalainen myönsi nyt, että hänen suhteensa Caterhamin johdon kanssa kärsi viime vuonna. Huhuissa asiasta on syytetty paljolti hänen silloisia managerejaan, joiden kanssa Kovalainen ei ole enää yhteistyössä.

– Kenties [suhde] heikkeni hieman viime kauden lopulla monistakin syistä, mutta minusta olen onnistunut parantamaan sen, mikä on yksinomaan myönteinen asia tulevaisuuden kannalta, suomalainen totesi.