Force Indian tallipäällikkö Vijay Mallya on myöntänyt, että Saksan GP:stä alkaen kahdessa osassa tehty muutos kuluvan kauden renkaisiin on syönyt tallin kilpailukykyä.

Silverstonelaistalli oli vielä Iso-Britannian GP:n jälkeen vahvahkossa asemassa valmistajien sarjassa viidennellä sijalla, mutta kahdessa viimeisessä kisassa kuljettajat Paul di Resta ja Adrian Sutil eivät ole ottaneet pistettäkään.

Ero takana vaanivaan suurtalli McLareniin on haasteiden ansiosta lyhentynyt ainoastaan 2 pisteeseen.

– Renkaat ovat olleet tärkeässä roolissa suorituskyvyn määrittelyssä koko kauden ajan. Me sijoitimme resursseja renkaiden ymmärtämiseen ja se toimi hyvin, kuten viides sijamme valmistajien sarjassa osoittaa, Mallya sanoo.

– Mutta Silverstonen jälkeen renkaat muuttuivat. Olisi totuudenmukaista sanoa, että meillä on jyrkkä oppimiskäyrä uusien renkaiden kanssa.

– Edellisessä kisassa Budapestissä [Unkarin GP] erityisesti Paul oli vaikeuksissa renkaidensa kanssa läpi viikonlopun. Ne eivät toimineet hänellä ollenkaan. Hän oli poikkeuksellisen kilpailukyvytön.

– Unkari voidaan siis minun puolestani unohtaa, mutta toivottavasti saamme ymmärryksen rengastilanteesta ennen Belgian GP:tä ja palaamme takaisin yhtä vahvana kuin olimme aiemmin.

Lähde: Sporting Life