Caterhamin varakuljettaja Alexander Rossi arvioi marraskuun Teksasin F1-kisan näyttävän osaltaan, onko formula ykkösillä tulevaisuutta Yhdysvalloissa.

F1Fanatic-sivuston haastattelema amerikkalaisnuorukainen sanoo viimevuotisen debyyttikisan olleen menestys, mutta saman toistaminen kuluvana vuonna ja sen jälkeen tulee olemaan haastavampaa. Ratkaiseva askel olisi paikallinen tähti, Caterham-kuski uskoo.

– Minkälaiset kävijämäärät ja reaktiot ovat tänä vuonna ovat, on todellinen testi. Nähdään nauttivatko ihmiset siitä tarpeeksi palatakseen takaisin, Rossi pohti.

– Uskoisin, että tapahtuma tulee olemaan vaikeuksissa kunnes mukana on amerikkalainen kuljettaja, koska amerikkalaiset ovat hyvin isänmaallisia. He eivät tule paikalle tai seuraa ja kannusta saksalaista, brittiläistä tai espanjalaista ajajaa vuoden ajan; se ei toimi niin.

– Minusta amerikkalainen kuljettaja olisi ensimmäinen askel, mutta sekään ei valloita katsojia; amerikkalaiskuljettajan on oltava menestyksekäs.

Omista nousumahdollisuuksistaan kisakuljettajaksi Rossi kertoi, että hänen suunnitelmissaan oli tällä kaudella totutella formula ykkösiin kuten Valtteri Bottas – jättää vuosi väliin kisaamisesta ja ajaa perjantaiharjoituksia kuninkuusluokassa.

Tilanne kuitenkin muuttui kun Ma Qing Hua ei jatkanut Caterhamin GP2-tallissa ja autoon tarvittiin uusi kuljettaja.

– Alkuperäinen suunnitelma oli olla vain varakuljettaja, valita Valtteri Bottaksen polku ja ajaa vain paljon perjantaisessioita. Suunnitelmissa oli noin kymmennen, yli tai alle.

– Tietenkin olisin kaivannut kilpa-ajoa, mutta minusta Valtteri osoitti, että se on mahdollinen tie formula ykkösiin erityisesti siksi, että nuoret kuljettajat eivät pääse ajamaan paljon.