Viime viikonloppu oli menestyksekäs ruotsalaisille juniorikuljettajille. GP2:n Marcus Ericsson otti voiton Nürburgringillä ensimmäisessä lähdössä ja formula kolmosten eurosarjassa ajava Felix Rosenqvist voitti Masters of Formula 3 -kisan Zandvoortissa.

Rosenqvist voitti myös kesäkuun alussa Red Bull Ringillä kaikki kolme lähtöä ja on nyt sarjakakkonen. Nuorukainen kertoi tuoreessa The Racer’s Edge -verkkolähetyksessä tuntevansa olonsa itsevarmaksi.

– Minusta minulla ei ole tällä hetkellä kovin montaa heikkoutta; voin olla nopea sateella ja kuivalla ja erilaisilla renkailla.

– Yritän minimoida niitä asioita, joissa olen huono, enkä niinkään yritä olla todella hyvä jollain osa-alueella. Nopeutta minulla on aina ollut, Rosenqvist filosofoi.

”Asiat muuttuvat nopeasti – eritoten tulosten ollessa hyviä”

Tavoitteekseen hän kertoi ihanneolosuhteissa nousta ensi kaudella johonkin formula ykkösten syöttöluokkaan mikäli mahdollista.

– Koskaan ei voi tietää, mitä tulee tapahtumaan. Kilpa-ajossa asiat voivat muuttua nopeasti – eritoten kun tulokset ovat näin hyviä. Mieluiten ajaisin varmaankin GP2:ssa tai WSR:ssä. Normaaleinta minulle olisi kuitenkin varmaan Mercedeksen tikkaat, joilla olen nyt, kohti DTM:ää tai jotain vastaavaa.

21-vuotias sanoi, että Ruotsista on noussut paljon lahjakkaita kuljettajia viime vuosinakin, mutta lisäsi, että näyttöpaikkojen saaminen formula ykkösiä silmällä pitäen on todella vaikeaa.

– Ruotsi on pieni maa ja on todella työskenneltävä yhdessä, jotta voi saada kuljettajan formula ykkösiin. Tilanne on vähän samanlainen kuin Suomessa. He itse asiassa onnistuvat siinä kerta toisensa jälkeen. Meillä on ehkä jotain opittavaa heiltä.