F1-medioissa tekniikka-asiantuntijana toimiva Craig Scarborough kertoo tuoreessa The Racer’s Edge -verkkolähetyksessä olevansa hämmästynyt McLarenin tekemästä protestista Lotusta vastaan viime viikonloppuna.

Protesti liittyy osaan, joka yhdistää auton jousituksen pyörään. Säännöt sallivat osaan liitettävän kolme jousituselementtiä tai vähemmän.

E21:ssä ko. osaan on liitetty kuitenkin tulkinnasta riippuen joko kolme tai neljä elementtiä. McLarenin näkemys oli se, että yksi elementeistä oli todellisuudessa kaksi erillista.

– [Protesti] tuli aivan salamana kirkkaalta taivaalta minulle. Kun ensi kerran kuulin siitä, luulin, että kyseessä on yksi näitä nettihuhuja, jotka eivät perustu mihinkään. Mutta se on totta. McLaren on tehnyt protestin Lotuksen etujousituksesta, Scarborough sanoi.

– FIA tuki protestia ja he [Lotus] joutuvat muuttamaan etujousitustaan seuraavaan kisaan [Saksan GP].

– McLaren on tavallaan oikeassa, ja vaikka se on hiukan pikkumainen asia, Lotuksen on muutettava sitä. En usko, että muutos tulee valtavasti vaikuttamaan auton suorituskykyyn.

– Suurempi juttu on varmaankin se aika, joka heillä on tuottaakseen [uudet osat]. Se on siis ehdottomasti haittatekijä Lotukselle valmistautumisessa seuraavaan kisaan.

”Voit olla kyyninen tai ennakkoluuloton asiasta”

Ohjelman isännän Peter Windsorin huomauttaessa, että protesti vaikuttaa oudolta McLarenin omien haasteiden ja sarjasijoituksen valossa, Scarborough myönsi pitävänsä asiaa epäilyttävänä.

– Voit olla kyyninen tai ennakkoluuloton asiasta. McLaren näkee ilmeisesti Lotuksen uhkana, vaikka Lotus on tietenkin paljon edellä mestaruustaulukossa, Scarborough sanoi.

– Nämä osat ovat olleet Lotuksessa jo pitkään, joten ajoitus on jotain, mistä voi olla varsin epäluuloinen.