Kuudennesta ruudusta huomisen kisan aloittava ja toista kertaa tällä kaudella tallikaverinsa lyömäksi Unkarin GP:n aika-ajoissa tullut Lotuksen Kimi Räikkönen ei ollut tyytyväinen lauantaihin.

Mies sanoi Pirellin uusien renkaiden saattaneen päästä myönteisistä odotuksista huolimatta yllättämään.

– Viikonloppu ei ole ollut helpoimmasta päästä minulle tähän mennessä. Kenties uudet renkaat ovat hiukan erilaiset, erityisesti eturenkaat, joten on ollut vaikeaa löytää hyviä säätöjä, Räikkönen totesi aika-ajojen jälkeen.

– Me parannamme vähän kerrallaan ja auto oli aika-ajoissa ehdottomasti parempi kuin milloinkaan aiemmin tänä viikonloppina.

Erityisen huono tilanne ei ole. Viime vuonna suomalainen oli lähellä voittaa Unkarin GP:n aloitettuaan viidennestä ruudusta. Ongelmaksi muodostui Lewis Hamiltonin ohittaminen kapealla ja hitaalla radalla.

– Tietenkään kuudes ruutu ei ole ihanteellinen, mutta silti parempi kuin joskus aiemmin, joten meidän täytyy katsoa, mitä voimme tehdä huomenna, Räikkönen jatkoi.

– Ohittaminen täällä ei ole helppoa, mutta me olemme nähneet aiempina vuosina, että jos renkaat hallitsee hyvin, voi saavuttaa monta sijaa.