Bottaksen talli myönsi virheet: ”Kuljettajat eivät saaneet ansaitsemiaan sijoituksia”

© Kuva: Getty Images

Williams-talli oli tyytyväinen sekä Pastor Maldonadon että Valtteri Bottaksen suoritukseen Saksan GP:ssä. Vaikka tulokset olivat jälleen keskinkertaisia – Maldonado oli 15:s ja Bottas 16:s – syy ei ollut kuljettajissa.

Talli kertoi, että heikkojen varikkopysähdysten vuoksi saatettiin menettää kauden avauspisteet. Ongelmia varikolla oli molemmilla kuljettajilla.

– Me tähtäsimme kahden pysähdyksen strategiaan molemmille kuljettajille ja saimme sen toimimaan, selvitti tekniikkapomo Mike Coughlan.

– Kuljettajat ajoivat puhtaat kisat ja onnistuivat säästämään renkaita hyvin, mutta me menetimme paljon aikaa varikolla. Meillä oli ongelmia saada oikea eturengas irti molemmista autoista. Myös vasemman takarenkaan kanssa Valtterin autossa oli ongelmia viimeisellä pysähdyksellä.

– Tämä johti siihen, että kuljettajat eivät saaneet niitä sijoituksia, jotka he ansaitsivat.

Bottas itse sanoi, että puhtaasti vauhdin puolesta auto vaikutti sunnuntaina odotettua kilpailukykyisemmältä.

– Me emme saaneet hyvää lähtöä tänään, sillä meillä oli muutama ongelma starttiviivalla. Me menetimme myös aikaa molemmilla pysähdyksillä, joten meidän on selvitettävä, mitä siinä tapahtui, suomalainen kommentoi.

– Kisavauhti oli parempaa kuin olemme nähneet aiemmin tänä viikonloppuna, mikä tarkoitti sitä, että me olisimme voineet haastaa pisteistä, mutta valitettavasti näin ei ollut tapahtuakseen.