McLarenin Jenson Button ei pidä formula ykkösiä naisille sopimattomana lajina.

Tällä hetkellä Williamsin kehityskuljettaja Susie Wolff on ainoa naispuolinen kuljettaja lajissa, eikä hänellä ole ainakaan vielä kilpailemiseen tarvittavaa superlisenssiä.

Mediatapaamisessa Cannesissa puhunut Button arvioi The Guardianin kuvaamassa videossa (ylhäällä), että pääsyy naisten puutteeseen lajissa on yksinkertaisesti hyvin pieni tyttöjen määrä junioriluokissa.

– Sen suhteen, että ymmärtää kaiken ja taitotason puolesta, kyllä, minusta he voivat ajaa kilpa-autoa formula ykkösissä. Jos katsotaan Yhdysvaltoja, siellä on pari naista kilpailemassa NASCAR:ssa ja IndyCar:ssa ja he ovat vieläpä voittaneet kisoja.

– Suurin ongelma minusta on se, että naiset eivät saa tilaisuuksia nuorella iällä. Minä en vain ilmestynyt lajiin ja saanut paikkaa F1-tallissa; minä aloitin ajamisen seitsemän vuotiaana, kun sain karting-auton isältäni.

– Minun mielestäni kokemus merkitsee paljon ja sillä saa tilaisuuksia ajaa formula ykkösissä. Tytöt eivät saa yhtä paljon tilaisuuksia nuorena.

– Jos mietitään sitä, kuinka moni jätkä yrittää formula ykkösiin – ja meitä on vain 22 – hyvin rajallinen määrä onnistuu siinä. Miljoonat aloittavat kartingin hyvin nuorella iällä. Minusta kyse on vain tilaisuuksista, joita naisilla on [liian vähän], ja uskon, että se tulee muuttumaan vuosien aikana.