Kuljettajien MM-tilastossa tällä hetkellä toisena 36 pistettä Red Bullin Sebastian Vetteliä perässä oleva Fernando Alonso on päättäväisellä takaa-ajomatkalla menossa.

Viime vuonna tilanne oli toisenlainen, kun parhaimillaan Alonso johti Vetteliä 40 pisteellä. Silti vielä nuori saksalaiskuski Vettel tuli ohi, kauden viimeisessä kisassa Brasiliassa.

– Olemme 36 pistettä ykköstä takana, joten meillä ei ole varaa tehdä virheitä ja menettää pisteitä. Mutta samalla meidän on kuitenkin pystyttävä pysymään rauhallisina ja pystyttävä keskittymään omaan tekemiseemme. Sitä kautta pystymme saavuttamaan maksimaalisen panoksen kisaviikonlopun aikana, Alonso kertaili thenational.ae:n mukaan.

– Jos pystymme voittamaan kisan tai olemaan Sebastianin edellä, se on mahtavaa. Jos emme, niin silloin pitää vain yrittää napata mahdollisimman paljon pisteitä. Viime vuonna olin 40 pistettä edellä Monzassa, mutta silloin sekään ei riittänyt. Nykyisellään tämä ei ole ideaalitilanne, mutta ei myöskään maailmanloppu.

Toinen vahva kilpakumppani Alonsolle nykyisessä tilanteessa on Lotuksen Kimi Räikkönen, jolla viimeisimmät kisat ovat olleet vaikeita.

– Kimi kerkesi jo johtaa MM-taulukkoa ja oli todella lähellä ykkössijaa hetken, mutta sen jälkeen hänellä tuli eteen pari vaikeampaa kisaa. Samalla tavalla kuten minulla oli Malesiassa ja Bahrainissa.

– On kuitenkin taisteltava lujaa ja pystyttävä jättämään taakse vaikeat kisat, sillä Red Bull on parantanut selvästi jos miettii alkukautta. Pitää mennä eteenpäin jos haluamme saavuttaa heitä, Alonso pohdiskeli.