Red Bull -huhujen keskellä oleva Kimi Räikkönen ei lähde Lotukselta pois niin kauan kuin talli tarjoaa hänelle riittävän nopean auton. Tallin omistajayhtiö Geniin hallituksen puheenjohtaja Gerard Lopez kertoo, että Räikkönen ei ole antanut mitään merkkiä halusta vaihtaa työnantajaa.

– Kimi on fantastinen jätkä. Asianlaita on se, että hän on hyvin kiitolllinen meille siitä, että tarjosimme hänelle mahdollisuuden palata nykyiseen tilanteeseensa. Me puolestamme olemme hyvin kiitollisia, että hän on nostanut tallin siihen asemaan, jossa se nyt on, Lopez sanoi Autosportille.

– Ja ollakseni rehellinen – enkä sano tätä kevyesti – jos Kimi saa meiltä sitä, mitä hän haluaa suorituskyvyn osalta, me tulemme näkemään hänet jatkamassa kanssamme. Hän tietää sen ja sanoo niin. Hän ei saa mistään muualta sitä, mitä hän saa täältä.

– Mutta kyse on myös kilpa-ajosta. Meidän on siis tarjottava hänelle kilpailukykyinen auto. Sellainen hänellä on. Niin kauan, kuin me voimme tarjota sen, hän pysyy meillä.

”Meillä oli varmaan 11 vaihtoehtoa”

Lopez kertoi nyt myös, että ennen mennyttä kautta Lotuksella oli useita vaihtoehtoja kuljettajiksi. Räikkösen nousu suoraan kärkikuljettajien joukkoon ei tullut yllätyksenä.

– Meillä oli varmaan 11 vaihtoehtoa. Ulkopuolelta katsottuna hän ei ollut lähimainkaan ilmeisin valinta. Mutta meille oli.

– Tässä tallissa on paljon ylpeyttä, että teimme sen valinnan. Me olimme sataprosenttisen vakuuttuneita siitä. Tämä on sellainen juttu, että voi katsoa ihmisiä ja tokaista, ”mitä minä sanoin”.

– Tiesin, että me emme ole pestaamassa jotakuta sellaista, joka kuvaa mainoksen kerran viikossa tai jotain, emmekä me sitä halunneetkaan. Mutta entäpä sitoutunut kilpa-ajaja? Se oli itsestäänselvyys.