Mercedeksen kauden 2013 F1-auto W04 on riittävän nopea mestaruuden voittamiseen, uskoo kolminkertainen maailmanmestari Jackie Stewart. 73-vuotias pitää Lewis Hamiltonia mestarikandidaattina.

– Lewis puristaa kaiken irti mistä tahansa autosta. He voivat haastaa mestaruudesta kyllä, mutta heidän täytyy pysyä Red Bullin ja Ferrarin kehitystahdissa, skotti sanoi BBC:lle.

– Lotus on hyvin kilpailukykyinen myös ja McLaren tulee taistelemaan kohti kärkeä, mutta Ross Brawn [Mercedes-tallipäällikkö] on poikkeuksellisen lahjakas mies. Voittaminen on Mercedeksen olemassalon syy ja heillä on siihen resurssit.

Stewart lisäsi, että Malesiassa Nico Rosberg oli Hamiltonia selvästi nopeampi. Ex-mestarilla ei ole epäilyksiä kuljettajien suhteellisten meriittien vaikutuksesta tallin sisäiseen kilpailuun.

– Jos Mercedes olisi antanut Rosbergin ohittaa Hamilton Malesiassa, olisiko hän voinut ottaa Red Bullit kiinni? Se ei ole mahdottomuus.

– Ei ole kysymystäkään siitä, että Lewisilla on vahvempi asema [tallissa]: hänellä on enemmän kisavoittoja ja maailmanmestaruus. Hän on myös aloittanut kauden hyvin. Nico on voittanut kisan [viime vuonna], mutta ei ole vielä kyennyt toistamaan sitä.

– Mercedes on hankkinut itselleen hyvin kalliin kuljettajan ja he haluavat hänen pärjäävän.

– Nico on taitava ja lahjakas kuljettaja, joka saattaa hyvinkin olla hellempi renkailleen, mutta hän on varmastikin myös oppinut Malesiassa, että et voi odottaa viimeiseen minuuttiin aloitteen tekemistä. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, kuinka hän reagoi.