Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner lyttää epäilykset, että talli on tietoisesti pyrkinyt sabotoimaan Mark Webberin viikonloppua Kiinassa. Jo kolme viikkoa sitten Malesiassa Red Bull joutui vastaavien teorioiden kohteeksi nk. Multi21-ohituskohun ansiosta.

Kiinan GP:n aika-ajoissa lauantaina aussilta loppui polttoaine ja hänen suorituksensa hylättiin. Itse kisassa puolestaan hänen takapyöränsä irtosi varikkostopin jälkeen.

Horner tyrmää jyrkästi väitteet, että talli aiheuttaisi tahallisesti hallaa kuljettajalleen.

– Täyttä roskaa -unohtakaa salaliittoteoriat. Me pyrimme aina saamaan kaksi autoa niin korkealle kuin suinkin mahdollista. Se, joka luulee, että tässä oli salaliitto jompaa kumpaa kuljettajaa vastaan, ei ymmärrä näkemäänsä, Horner pauhasi Daily Mail -lehden mukaan.

Huomautettaessa, että Webber itse lauantaina ei ollut asiasta yhtä varma, Horner vastasi:

– Mark tietää tarkalleen, mitä tapahtui – tarkalleen! Siinä kaikki. Mitään salaliittoa ei ole.

”Vaikea tehdä olettamuksia”

Red Bull -pomo ei ollut täysin selvillä kuitenkaan syistä sille, että aussikuskin pyörä irtosi kisassa.

– Ennen kuin saamme auton tutkittavaksi, me emme voi olla varmoja. Ennen sitä hänellä kävi vahinko Jean-Eric Vergnen kanssa, mikä vaurioitti etusiipeä ja vasen eturengas puhkesi. Kaikki neljä rengasta sekä nokka vaihdettiin.

– Yksi renkaanvaihtaja, jolla oli tavallista enemmän aikaa nokan vaihtamisen vuoksi, sanoi, että oikea takapyörä oli kiinni tiukasti. On siis vaikea tehdä olettamuksia. Oliko siis syynä osuma [Vergnen kanssa], en ole varma.