Red Bullin moottoriurheilukonsultti Helmut Marko pitää talvella noussutta kohua hänen antamistaan kommenteista perusteettomina.

Marko kertoi tallin itse julkaisemmalle Red Bulletin -lehdelle, että hän ei usko Mark Webberin kykenevän voittamaan mestaruuksia, sillä toisin kuin Sebastian Vettel, aussi ei pysty pitämään korkeaa suoritustasoa yllä läpi kauden. Syyksi Marko arveli heikomman henkisen vahvuuden.

Marko kertoi nyt espanjaiselle El Confidencial -sanomalehdelle, että hän kommenttejaan on tulkittu väärin.

– Ensinnäkin haastattelu tehtiin saksaksi. Se sattui olemaan jouluna ja se sitten käännettiin muille kielille, Marko selitti.

– Minulta kysyttiin, että miksi Vettel on mestari ja Mark ei, joten yritin tuoda esiin eroja faktoilla. En olettanut, että se tulkittaisiin kritiikiksi Markia kohtaan.

Päinvastoin, Marko vakuuttaa pitävänsä Webberiä voittajana silloin kuin asiat sujuvat, kuten hän kyseisessä haastattelussa sanoikin.

– Mark on aina ollut ajaja, jolla on hyvä maine ja itse olen aina sanonut, että hän voittaja, kun hän saa hyvän auton. Valitettavasti silloin kun hänellä on hyvä auto, myös Vettelillä on. Henkisesti sen täytyy olla kovaa hänelle.

– Yritin selittää näitä seikkoja ja lehti luuli, että olen Markia vastaan.