Pirellin urheilujohtaja Paul Hembery vakuuttaa, että yhtiön saama osittain kielteinen julkisuus erityisesti tänä vuonna formula ykkösissä ei heijastele todellisuutta.

Varsinkin Red Bull on kauden alussa kritisoinut nopeasti kuluvia renkaita monenkin tallin edustajan suulla, mutta Hemberyn mukaan tallien keskuudessa on laaja yhteisymmärrys siitä, että Pirellin tarjoamaa pakan sekoitusta tarvitaan.

– Tämä on kolmas vuotemme, eikä missään suhteessa erilainen verrattuna aiempiin. Me olemme tarjonneet haastetta, josta osa pitää, osa ei. Heillä kaikilla on sama haaste, Hembery sanoi uutistoimisto Reutersille.

– Lopulta suuri enemmistö talleista tulee juttelemaan kanssamme ja sanoo: ”mitä ikinä teettekin, älkää ainakaan muuttako mitään”.

F1-sarjan kaupallisten oikeuksien haltija Bernie Ecclestone sanoi olevansa tyytyväinen nykyiseen rengasrulettiin, joskaan ei pitänyt katastrofina muitakaan vaihtoehtoja.

– Jos renkaat kestäisivät tammikuusta joulukuuhun, keskustelua riittäisi jostain muusta aiheesta, Ecclestone tokaisi.

– Hyvää tässä tilanteessa on se, että on hiukan palattu aikaan, jolloin jätkien piti huolehtia jarruistaan ja vaihdelaatikoistaan ja sen sellaisesta.