Lotuksen Kimi Räikkönen ja Ferrarin Fernando Alonso ovat ottaneet yhteen molemmilta alle odotusten sujuneen Malesian GP:n jälkeen, SuomiF1-sivusto on saanut tietää.

Kaksikko oli yhdessä muiden F1-persoonallisuuksien kanssa viettämässä iltaa Kuala Lumpurin yökerhoissa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Noin kahdelta aamuyöstä joukkio lähti etsimään pikkupurtavaa, ja Räikkösen ja Alonson tunteet kuumenivat nakkikioskijonossa.

Silminnäkijähavaintojen mukaan riita sai alkunsa humaltuneiden osapuolten muistellessa kokemuksiaan menneiltä vuosilta. Esiin nousivat kauden 2005 tapahtumat.

– He eivät päässeet yhteisymmärrykseen siitä, kumpi oli oikeasti parempi, tapahtumia sivusta seurannut Virpi Pää-Alli kertoi.

– Fernando toisteli, että hän on mestari ja Kimi puolestaan sanoi, että hänen autonsa petti hänet ja että mestaruus olisi kuulunut hänelle.

Paikalla ollut Jenson Button yritti löytää balanssia osapuolten näkemysten välillä seisoen yhdellä jalalla, mutta Pää-Allin mukaan epäonnistui siinä surkeasti.

Nopeasti eskaloitunut tilanne lähti lopullisesti käsistä Räikkösen otettua askel Alonsoa päin, jolloin kiivastuneelta kuulostanut espanjalainen muistutti, että ”aina on jätettävä väli, okei?” ja tönäisi suomalaista.

Kilpakumppanit vaihtoivat tämän jälkeen jokusen lyönnin ennen kuin muut kuljettajat ehättivät väliin.

SuomiF1-sivuston saamien tietojen mukaan Räikkönen ja Alonso ratkaisevat kiistansa muodollisella väittelyllä F1-kuljettajien yhdistys GPDA:n kokouksessa Jyväskylän kaupungin kirjastolla 1.4.2013.