Ferrarin Felipe Massalla on mahdollisuus Kiinassa lyödä tallikaverinsa Fernando Alonso jo peräti viidennen kerran peräkkäin aika-ajoissa. Brasilialaisen Estadao-sanomalehden pitkäaikainen F1-toimittaja Livio Oricchio huomauttaa, että vastaavaa ei ole koskaan tapahtunut espanjalaisen uralla.

Aiemmin Alonso on tullut neljä kertaa peräkkäin tallikaverinsa lyömäksi aika-ajoissa Jarno Trullin toimesta Renaultilla vuonna 2004. Tällöin Trulli oli nopeampi lauantaisin kauden viidennestä osakisasta Espanjan GP:stä aina kahdeksanteen, eli Kanadan kisaan.

Niin ikään neljissä aika-ajoissa peräkkäin Alonson on lyönyt Lewis Hamilton McLarenilla 2007. Putki alkoi kauden kuudennesta kisasta Kanadasta ja päättyi yhdeksänteen Iso-Britanniassa.

Kolminkertainen F1-mestari Jackie Stewart sanoo Oricchion blogille, että jännitteitä voi olla syntymässä tallin sisälle.

– Fernando on poikkeuksellinen, mutta hän ei käsittele hyvin tappioita tallikaverille.

Oricchio itse sanoo asian hiukan suoremmin:

– Tosiasia on, että kun Alonson vieressä on tehokas tallikaveri, hän ei aina reagoi siihen parhaalla mahdollisella tavalla, kuten 2007, jolloin hän aloitti sodan tulokaskuljettaja Hamiltonin kanssa McLarenin sisällä.

– Vuoden lopussa nuori englantilainen voitti aika-ajotaistelun 10-7. Sama tunteiden hallinnan puute saattaa ilmetä Alonsossa jälleen.