Kimi Räikkösen perjantain optimismi kääntyi lauantaina päälaelleen. Aika-ajot eivät sujuneet odotetusti. Tuloksena oli seitsemäs ruutu, joka vielä myöhemmin tippui kolmella kun Lotus-kuskille langetettiin lähtöruuturangaistus Mercedeksen Nico Rosbergin estämisestä aika-ajoissa.

– Me emme olleet tarpeeksi nopeita välikelin renkailla, joten aloitan seitsemännestä ruudusta, suomalainen kommentoi ennen rangaistuksen varmistumista.

– Me totisesti halusimme enemmän, mutta tilanne on se, mikä se on ja toivon, että pärjäämme paremmin sunnuntaina. Täytyy katsoa, mitä tapahtuu kisassa; minulla ei ole aavistustakaan sään vaikutuksista, mutta tilanne on sama kaikille.

”Kova testi kuljettajille”

Tekniikkapomo James Allison sanoi sään olevan huolenaihe jatkossakin ja ennakoi huomisen kisan koettelevan kuljettajia. Epävakaa sää voi vielä tosin tarjota myönteisiäkin yllätyksiä.

– Aika-ajot olivat pettymys meille. Vähän kuten Melbournessa, me emme ole saaneet autojamme sellaiseen asemaan kuin meidän nopeus kuivalla oikeuttaisi. Kuten viimeksikin, sade häiritsi aika-ajoja, emmekä me ole märällä yhtä vahvoja kuin kuivalla. Mutta ne olivat aika-ajot – kisa on huomenna, ja molemmilla kuljettajillamme on potentiaali vahvoihin suorituksiin.

– Valitettavasti näyttää siltä, että sää saattaa olla paljolti samankaltainen kuin tänään, tarjoten lisää märkiä olosuhteita. Tällainen vaihteleva sää on juuri sitä, mitä usein näemme Malesiassa ja se tulee todennäköisesti olemaan kova testi kuljettajille ja tallille sikäli, että oikean strategian valinta on todella vaikeaa.

– Tavanomainen Malesia-skenaario sellainen, jossa kuivaa säätä seuraa raskas sade, jota seuraa turva-auto. Tällaisissa olosuhteissa rohkeat ratkaisut voivat tuoda suuria hyötyjä. Kyse on vain oikean rohkean ratkaisun tekemisestä.