Kimi Räikkönen kertoo päivän Australiassa olleen melko haastava. Lotus-kuljettaja jäi aika-ajojen ensimmäisessä jaksossa 11:nneksi ja kertoi ongelmia aiheuttaneen muut autot radalla. Aika-ajojen kaksi jälkimmäistä osaa siirrettiin kovan sateen vuoksi ensi yöksi Suomen aikaa.

– Ei ollut helppoa ruuhkan, kuljettajien ulosajojen ja keltaisten lippujen vuoksi, mutta me pääsimme läpi toiseen aika-ajojaksoon, joten ei tilanne kovin huono ole, Räikkönen sanoi.

Mitä E21:n puhtaaseen suorituskykyyn tulee, edeltäjän heikkoudet sateella eivät vaivaa sitä.

– Auto ei tunnu hullummalta märällä; se on ehdottomasti parannus viimevuotiseen, mutta tänään haasteena oli löytää tilaa radalta. Session lykkääminen huomiseksi on sääli, mutta se on sama kaikille.

Ratatoimenjohtaja Alan Permane oli luottavaisella tuulella sunnuntain kahta viimeisestä aika-jaksoa ja erityisesti kisaa silmällä pitäen.

– Me olimme hyvässä iskussa. Me olemme tehneet joitain parannuksia märän kelin säätöihimme talven testeistä oppineina, ja ne ovat ehdottomasti toimineet. Sääli, että aika-ajoja ei voitu viedä loppuun tänään, mutta päätös oli täysin oikea. Oli liian märkää.

– Me olemme näyttäneet hyvältä sekä märällä että kuivalla, eli ei ole syytä muunlaisiin ajatuksiin [kuin optimismiin kisasta].

Miten märkää Melbournessa oli lauantaina? Katso galleriamme ylhäältä!