F1-radoille vuoden tauon jälkeen paluun tehnyt Force Indian Adrian Sutil ei jättänyt Australiassa sunnuntaina arvailujen varaa iskukyvystään.

Jopa kisan kärjessä ollut saksalainen sijoittui lopulta seitsemänneksi ja näin muistutti heti sijaa taaemmaksi jäänyttä tallikaveriaan Paul di Restaa kauden 2011 marssijärjestyksestä.

– Mikä fantastinen kisa ja upea tunne. Aloitin keskikovilla renkailla, mikä oli eri strategia kuin useimmilla autoilla edelläni, ja se näytti olevan oikea päätös, kommentoi Sutil, joka aloitti kisan ruudusta 12.

– Vauhtini oli nopea ja auto tuntui erittäin hyvältä keskikovilla renkailla, joten pystyin pysymään edellä olevien autojen kyydissä. Tiesin heidän pysähtyvän aikaisin, eikä kestänyt kauaa, ennen kuin johdin kisaa ensi kertaa F1-urallani.

– Toisen pysähdykseni jälkeen olin jälleen johdossa, joten tiesin, että mahdollisuus hienolle tulokselle oli olemassa. Viimeinen stinttini superpehmeillä oli paljon vaikeampi, koska renkaat alkoivat kuoriutua ja menetin muutaman sijan.

– Tallin tulos on täydellinen tapa aloittaa kausi, ja haluan lausua isot kiitokset tiimille jälleen kerran.

Tallikaveri jumissa hitaampien takana

Di Restan tulos ei paljon heikompi ollut, mutta aloitettuaan yhdeksännestä ruudusta, toiveena tuskin oli jäädä sisarauton taakse.

– Seitsemäs ja kahdeksas sija ovat hieno tulos ja upea tapa potkaista kausi käyntiin, britti sanoi.

– Minun tuntumani oli, että autollani olisi voinut sijoittua seitsemänneksi, mutta olin jumissa joidenkin kolme pysähdystä tekevien takana toisen stinttini alussa, mikä maksoi minulle melko paljon asemia.

– Tästä kisasta on paljon positiivisia seikkoja kotiin vietäväksi sekä myös asioita, joita voimme parantaa autossa, mutta olemme joka tapauksessa hyvässä asemassa Malesiaan mentäessä.