McLarenin tallipäällikkö Martin Whitmarsh myöntää tallin kokeneen haasteita talvikauden testeissä. Kun kisakausi alkaa viikon päästä Melbournessa, Whitmarsh sanoi odottavansa uuden auton olevan ”kohtuullisessa iskussa”.

– Me McLarenilla olemme kohdanneet muutamia haastavia viikkoja valmistellessamme uutta autoamme kaudelle 2013, tallipäällikkö kertoi tallin kisaennakossa.

– Usein kylmät ja ajoittain märät olosuhteet, joita koimme talvikaudella, tekivät vaikeaksi pitää renkaat tasaisesti niiden toimintaikkunan sisällä. Tämä ongelma yhdessä tyypillisten testaustakaiskujen kanssa antoivat meille jokusen päänsäryn.

Whitmarsh lisäsi, että McLaren ei ole ainoa talli, joka kärsi haasteista kauden alla. Hän ei kuitenkaan nimeä tallia suoraan palkintokoroketaisteluun.

– Sillä, joka sanoo tietävänsä, että missä järjestyksessä autot ovat Albert Parkin lähtösuoralla sunnuntaina, on harvinainen ennustajanlahja.

-On tärkeää muistaa, että MP4-28 -auto on uusi ja suunniteltu ilman kompromisseja. Me aiomme kehittää sitä aggressiivisesti läpi vuoden. Epäilemättä sen potentiaali on huikea. Me lennämme Melbourneen määrätietoisena hyvästä esityksestä ja pisteiden keräämisestä.