FIA:n alainen uusi sähköautosarja Formula E, joka starttaa ensi vuonna, on paljastanut alustavan 2014 kisakalenterinsa ensimmäiset kahdeksan isäntää, jotka ovat Lontoo, Rooma, Los Angeles, Miami, Peking, Putrajaya (Malesia), Buenos Aires sekä Rio de Janeiro. Kaksi järjestäjää on yhä vahvistamatta. Kisat ajetaan kaduilla.

Sarjan toimitusjohtaja Alejandro Agag kertoo, että uusi sarja ei tule kilpailemaan formula ykkösten kanssa markkinointialustana yrityksille.

– Olen iso formula ykkösten fani. Rakastan lajia ja kisojen seuraamista. Minusta sähkömoottorit ovat uusi juttu ja yksi elementti tulevaisuudessa. Formula ykkösillä on hieno tulevaisuus, mutta tulevaisuus on myös sähkömoottoreilla, Agag sanoo virallisen blogin videohaastattelussa.

– Me emme ole kilpailija formula ykkösille ollenkaan. F1 on hyvin vahva ja sen näkyvyys on maailmanlaajuinen. Me uskomme, että meille on olemassa markkinarako yrityksistä, jotka eivät tulisi ikinä formula ykkösiin, mutta voisivat tulla meille – litiumyritykset vaikkapa. Me siis tähtäämme eri markkinoihin, Agag selittää.

Jo aiemmin Agag on kertonut sarjan tähtäävän huippuluokan kuljettajiin, jotka ovat esimerkiksi menettäneet paikkansa formula ykkösissä tai muussa korkeatasoisessa sarjassa. Formula E tavoittelee 10 tallia ja 20 kuljettajaa.

Katso virallinen traileri ylhäältä.