Ecclestone paljasti unelmatiiminsä formula ykkösissä

© Kuva: Getty Images

Nykyisin F1-sarjan johdossa oleva Bernie Ecclestone, joka vielä 1970-luvulla toimi Brabham-tallissa sijoittajana, on paljastanut minkälaisen tiimin hän rakentaisi formula ykkösissä, mikäli rajoituksia ei olisi.

Sarjan kotisivulla puhunut F1-pomo vaikuttaa pitävän Red Bull -tallia melkoisena unelmajoukkueena.

– Aloitetaanpä kuljettajista. Tietenkin valitsisin Sebastianin [Vettel]. Tulen hänen kanssaan hienosti juttuun. Sitten Fernando [Alonso] ja sitten Lewis [Hamilton]. Tosin melko varmasti katsoisin, että kuka heistä on halvin.

– Teknikkapuolen osalta katsoisin ihmisiä Red Bullilla. Näin haluaa tehdä jokainen, joten itse en olisi erilainen. Olisin tyytyväinen Christianiin [Horner] tallipäällikkönä.

Mikäli Red Bull voittaisi vuonna 2013 vielä neljännenkin perättäisen kuljettajien maailmanmestaruuden Vettel ratin takana, sarjan kaupallisten oikeuksien omistaja ei pitäisi sitä ongelmana formula ykkösten markkinoinnille.

– Ei se olisi vahingollista lajille. Se olisi aivan yhtä hyvä juttu kuin jos joku muu voittaisi sen.