Fernando Alonso arvioi, että ainakaan kauden alussa ei tulla näkemään suuria yllätyksiä palkintokorokkeella.

Melbournen torstain lehdistötilaisuudessa puhunut Ferrari-kuljettaja sanoo kuitenkin viime kauden valmistajien sarjan kärkiviisikon olevan niin lähellä toisiaan, että yhtä suosikkia on turha arvuutella tässä vaiheessa.

– On varmaankin kärkitalleja, joilla on pieni etu. Ehkä ei ole aivan samanlaista kuin viime vuonna, jolloin näimme seitsemän voittajaa ensimmäisissä seitsemässä kisassa.

– Sääntöjen ollessa tänä vuonna vakaat, odotan viidellä kärkitallilla olevan pieni etu, enkä odota mitään suuria yllätyksiä ensimmäisissä kisoissa.

– Mutta näiden viiden kärkitallin osalta on hyvin vaikea sanoa talven testien perusteella, että kenellä on se ylimääräinen kaksi tai kolme kymmennystä etua, jolla voi voittaa kisan. Tällä hetkellä on hyvin tasaista ja on todella vaikea valita yksi suosikki.

Tarkennettaessa, että tarkoittaako Alonso kymmenen kuljettajan aloittavan viikonlopun realistisena voittakandidaattina, vastaus oli myöntävä.

– Uskoisin näin. Minusta Mercedes, McLaren, Lotus, Ferrari ja Red Bull ovat osoittaneet potentiaalia eri päivinä testeissä ja viime vuonna kisoissa. On vaikea valita [suosikkia].