Red Bull -tallin päällikkö Christian Horner on vakuuttanut sunnuntaina, että Helmut Markon hiljattain antamat kommentit, että Mark Webberin henkinen kantti ei riitä mestaruustaistoon, eivät kuvasta tallin yleistä linjaa.

Red Bull -konsultti kehui tammikuussa Red Bulletin -lehdessä Sebastian Vettelin kykyjä, arvioiden samalla harvinaisen suorasanaisesti, että Webber ei kykene pitämään riittävää suorituskykyä yllä kauden aikana. Itävaltalainen sanoi myös haastattelussa, että odottaa Vettelin lyövän tallikaverinsa jatkossakin.

– Me kaikki tiedämme, että Helmut voi olla ajoittain suorapuheinen. Hänen kommenttinsa heijasteli hänen mielipidettään ja tällaiset asiat voidaan tulkita väärin, Horner sanoi Autosportin mukaan.

Kyseiset kommentit tosin esitettiin ilmeisesti Red Bull Racingin täydellä hyväksynnällä – kyseessä kun oli sentään tallin itse julkaisema lehti.

– Jos me emme olisi tyytyväisiä Markiin, me emme olisi ikinä tehneet sopimusta hänen kanssaan tästä vuodesta, Horner jatkoi.

– Me annamme molemmille kuljettajille tasa-arvoiset mahdollisuudet ja kyse on siitä, mitä he tekevät radalla. Meille ei ole merkitystä sillä, että kumpi kuljettaja voittaa, kunhan se on yksi meidän autoistamme.

Webber itse sanoi, että Markon kommenteilla ei olle vaikutusta hänen itseluottamukseensa.

– Minä uskon, että voin tavoitella jälleen mestaruutta tänä vuonna, kuten aiemmillakin kausilla. Talli tietää, että tarvitsen sataprosenttisen tuen. Mestaruuksia ei voiteta yhdeksänkymmentäprosenttisella tuella. Siitä asiasta olen vakuuttunut.