Red Bullin moottoriurheilukonsultti Helmut Marko ei usko, että Mark Webber on mestariainesta. Marko sanoo aussin olevan riittävän lahjakas, mutta ei usko nyt 36-vuotiaan kuljettajan pystyvän henkisesti kestämään pitkän kauden stressiä.

– Minusta vaikuttaa siltä, että Webber on lyömätön keskimäärin kahdessa kisassa per vuosi, mutta hän ei kykene ylläpitämään sitä iskukykyä läpi vuoden. Heti kun hänen mahdollisuutensa alkavat näyttää hyvältä mestaruussarjassa, hänellä on pieniä ongelmia sen tuoman paineen kanssa, Marko sanoi tallin Red Bulletin -lehdessä.

– Verrattuna Sebin (Vettel) nousevaan suoritustasoon, Markin taso vaikuttaa tasoittuvan. Mikäli sitten sattuu jokin tekninen vahinko, kuten laturivika, hän lankeaa suhteellisen helposti negatiiviseen kierteeseen. Yksikään kuljettaja ei ole immuuni tälle, koske paine on niin käsinkosketeltava.

Esimerkkinä eroista kahden Red Bull -kuljettajan välillä Marko näkee kauden 2010. Mentäessä kauden päättäneeseen Abu Dhabin kisaan, Ferrarin Fernando Alonso johti sarjaa kahdeksalla pisteellä suhteessa toisena olleeseen Webberiin ja 15 pisteen erolla kolmantena taulukossa majailleeseen Vetteliin.

Saksalainen tunnetusti voitti kisan ja nappasi mestaruuden Alonson jäätyä seitsemänneksi ja Webberin kahdeksanneksi.

– Kaudella 2010 (paine) oli erityisen äärimmäistä. Webber saapui viimeiseen kisaan paremmissa asemissa kuin Vettel, joten hän (Webber) varmaankin vei pettymyksen häviöstään mukanaan kaudelle 2011, mikä on erittäin helppoa ymmärtää, Marko sanoi.

– Yksi asia, mikä on minusta myös erittäin tärkeää, on se, että suuren osan urastaan Mark ei ollut huipputallissa, mutta hänet nähtiin kärkiajajana, mikäli hän vain pääsisi oikeaan talliin.

– Sitten Red Bull laittaa hänet mahdolliseen voittaja-autoon, mutta yllättäen tämä nuori kaveri (Vettel) ilmestyy jostain ja vie saaliin Markin nenän edestä. Psyykkisesti se ei tietenkään ole helppoa; sellainen söisi kenen tahansa itsevarmuutta. Se on enemmän kuin ymmärrettävää.