Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen tunnetaan formula ykkösissä vilpittömyydestään sekä ylipäätään lajille epäsovinnaisesta käytöksestä.

Hallitseva maailmanmestari kertoo nyt tuoreessa Der Spiegel -lehden haastattelussa tulevansa hyvin toimeen Räikkösen kanssa juuri tästä syystä.

– Pidän hänestä todella paljon. Jos häntä ei kiinnosta jokin asia, hän ei tee siitä salaisuutta. Arvostan sitä, että hän on samanlainen myös yksityiselämässään, vaikka se saattaa tuntua oudolta jostakusta, Vettel sanoi.

Abu Dhabin GP:ssä viime vuonna kaksikko inspiroi FIA:a kirjelmöimään talleja siitä, että palkintokorokkeella on syytä puhua siivosti. Räikkönen käytti David Coulthardin tekemässä podiumhaastattelussa ilmaisua ”shit” ja Vettel puolestaan ”fuck up”.

Saksalainen kummastelee asiasta noussutta kohua ja kritisoi mediassa yleisemminkin vallitsevaa kaksinaismoralismia.

– En minä näe siinä ongelmaa. Urheilu elää tunteista, me emme ole robotteja, Vettel kommentoi kiroilukohua.

– Toisaalta meitä syytetään siitä, että meillä ei olisi luonnetta, mutta sitten kun joku puhuu tuolla tavalla, juo olutta tai polttaa yhden tupakan, haukutaan heti.

– Sana leviää heti ympäri maailman, internethän tarvitsee aina lisää täytettä. Näyttäisi olevan epäoleellista, mikä asioista on totta ja mikä ei, pääasia on, että kirjoitetaan jotain uutta ja saadaan tarpeeksi ihmisiä liikkeelle.

Katso ylhäältä galleria Abu Dhabista.