Red Bullin Sebastian Vettel voitti kaudella 2012 jo kolmannen peräkkäisen kuljettajien maailmanmestaruuden formula ykkösissä.

Saksalaisen menestysputki on kuitenkin usein nimetty auton ansioksi. Tänä vuonna toiseksi sarjassa sijoittuneen Ferrarin Fernando Alonson tapauksessa voitot sen sijaan ovat laitettu tyypillisesti kuljettajan omien kykyjen piikkiin.

Vettel kertoo nyt tuoreessa Auto, Motor und Sport -lehden haastattelussa, että hän ei aio menettää yöuniaan julkisen mielipiteen vuoksi.

– Ei se minua häiritse. Fernando on itsekin vastuussa siitä, että ihmiset näkevät asian sillä tavalla. Minä en erityisemmin kehu omia suorituksiani, 25-vuotias tokaisi.

– Me olemme myös voittaneet kisoja, joita meidän ei olisi pitänyt voittaa; Monaco viime vuonna esimerkiksi. Tein päätöksen ajaa kisan läpi yhdellä pysähdyksellä järjenvastaisesti. Sama juttu Barcelonassa 2011; (Lewis) Hamilton oli nopeampi, mutta ei ohittanut minua.

Ferrari-kuskin kykyjä Vettel ei kyseenalaista, vaan sanoo arvostavansa häntä.

– Minulla on korkea mielipide hänestä kilpa-ajajana ja paljon kunnioitusta häntä kohtaan. Hän on tasaisesti iskussa, vaikka asiat eivät sujuisikaan hänelle hyvin.