Red Bullin perustaja Dietrich Mateschitz uskoo, että WRC voidaan nostaa nykyistä parempaan asemaan medianäkyvyyden osalta. Sarjan uutena promoottorina on aloittamassa Red Bull Media House.

– On totta, että me uskomme WRC:n potentiaalin olevan suurempi kuin miltä se on vaikuttanut mediassa viime vuosina, Red Bull -miljardööri kertoo FIA:n AUTO -verkkolehdelle.

– Me pyrimme saavuttamaan ja hyödyntämään tämän potentiaalin. Vain aika tulee näyttämään kuinka se onnistuu käytännössä ja kuinka menestyksekkäitä ponnistelumme tulevat olemaan.

Yksi suurimmista ongelmista vuosikausia on ollut korkeiden kulujen aiheuttama tehdastallien jatkuva väheneminen sarjassa. Mateschitz ei pidä tätä lähtökohtaisesti suurena uhkana.

– Tietenkin laaja valikoima automerkkejä on tärkeää WRC:lle – sillä ei ole juurikaan merkitystä, että ovatko ne tehdastalleja vai yksityistalleja, joita valmistajat tukevat.

– Tärkeää on, että tallit ja kuljettajat suoriutuvat hyvin, ovat kilpailuhenkisiä ja esittävät hyvän ja jännittävän shown.