Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner sanoo suoraan, että hän ei olisi Ferrari-pomona tarjonut Felipe Massalle jatkosopimusta.

Alkukaudella Fernando Alonson tallikaveri oli vakavissa vaikeuksissa autonsa kanssa ja yleinen käsitys mediassa oli, että Massan potkujen osalta epäselvää on ainoastaan ilmoituksen ajankohta.

– En olisi pitänyt häntä. Valitettavasti tämä on kova bisnes ja tulosperusteinen. On katsottava mitä kaveri toisessa, olettavasti samantasoisessa autossa tekee, Horner sanoi F1-sarjan virallisessa kausikatsauskirjassa.

Kysyttäessä, että oliko hän yllättynyt Massan jatkosta, Red Bull -pomo vastasi ”kylla ja ei”.

– He selvästi katselivat muitakin kuljettajia – mukaan lukien ainakin yhtä meidän kuljettajistamme – joten selvästikin he olivat huolissaan [Massan] suoritustasosta, mutta heidän vaihtoehtonsa alkoivat olla rajalliset.

Horner arveli Sergio Perezin olleen Ferrarin silmissä, mutta kauden loppua kohti meksikolainen osoitti, että hän on yhä epätasainen kuljettaja.

– Felipe tietenkin paransi iskuaan vuoden viimeisellä kolmanneksella. He selvästikin punnitsivat vaihtoehtojaan – viestit Maranellosta vahvistivat sen – ja kun musiikki loppui, he tajusivat, että olemassaoleva kuljettaja oli paras heille.