Iso-Britannian yleisradioyhtiö BBC:n verkkosivujen F1-osion vastaava toimittaja Andrew Benson uskoo, että Kimi Räikkösen edustama Lotus-talli olisi pystynyt taistelemaan mestaruuksista kaudella 2012 autonsa suorituskyvyn puolesta.

Benson sanoo, että vaikkakin vaikeampien vuosien jälkeen kausi oli menestys Enstonelle ja Räikkösen paluu kaiken kaikkiaan onnistunut, auton vauhti olisi riittänyt parempaankin. Väitteensä hän perustaa nimeltä mainitsemattomien tallin jäsenten mielipiteisiin.

– Tallissa on ihmisiä, joiden mielestä heidän olisi pitänyt voittaa enemmän kisoja ja jopa haastaa mestaruudesta – ja itse asiassa olisivatkin, mikäli heillä olisi ollut entinen kuljettajansa (Fernando) Alonso autossa, toimittaja väittää.

– Räikkönen osoitti poikkeuksellista tasaisuutta läpi vuoden, mutta hänen aika-ajosuorituksensa jättivät paljon toivomisen varaa ensimmäisellä puoliskolla kautta. Romain Grosjean puolestaan osoitti hienoa vauhtia, mutta oli villi ja kammottavan virheherkkä.

Ensi vuosi sen sijaan antaa uuden mahdollisuuden jopa tittelitaisteluun, Benson arvioi.

– Perusta vahvalle kaudelle 2013 on olemassa. Jos talli pystyy kehittämään autoa tehokkaasti, Räikkönen aika-ajamaan tasaisemmin ja Grosjean vähentämään virheitään, talli voi haastaa kärkeä koko vuoden.