Marussian tekniikkakonsultti Pat Symonds uskoo, että talli saavuttaa jatkuvasti sarjan keskikastia sekä kärkitalleja. Kausi 2012 päättyi Brasiliassa sarjatilanteen osalta pettymykseen Caterhamin otettua rahakas kymmenes sija, mutta puhtaasti auton kehityksen osalta vuosi oli myönteinen yllätys.

– Me saavutamme hiljalleen kärkitallien kehitystahtia. Se on yksi hemmetin kallis prosessi, mutta me kehitämme aerodynamiikkaamme sekä fyysisellä (tuulitunnellissa) että virtuaalisella mallintamisella, Symonds kertoi The Manufacturer -lehdelle.

– Ei ole epäilystäkään, että nykyisin F1-auton suorituskyvystä pääosa tulee aerodynamiikasta ja se on ehdottomasti kaikkein kulutehokkain ratkaisu suorituskyvyn parantamiseen. Nyrkkisääntönä 1% parannus aerotehokkuuteen parantaa auton keskimääräistä kierrosnopeutta yhden sekunnin kymmenyksen.

”Edes sen 1% löytäminen ei ole helppoa”

Aivan ilmaista hupia ei ole tosin auton aero-ominaisuuksienkaan kehittäminen – erityisesti jos budjetti on sarjan pienimpiä.

– Tuulitunneli itsessään on kallis. Sen rakentaminen maksaa £30 miljoonaa (noin €37 miljoona) ja juoksevat kulut ovat useita tuhansia puntia päivässä. Meillä on kattava kumppanuus McLarenin kanssa, minkä puitteissa käytämme heidän tuulitunneliaan sekä muita fasiliteetteja.

– Mutta edes sen 1% löytäminen ei ole helppoa. Aggressiivisella kehitysohjelmalla tavoitteenamme oli löytää pari prosenttia kuukaudessa nykyisessä tilanteessamme. Me itse asiassa ylitimme sen, koska aloitimme alhaiselta tasolta. Me ylitämme tällä hetkellä tavoittelemamme kehitysnopeuden.