Bernie Ecclestone vihjasi Itävallan mediassa keskiviikkona, että ensi vuoden F1-kalenteri saattaa jäädä 19 kisan mittaiseksi suunnitellun 20 GP:n sijaan New Jerseyn debyyttikisan lykkäännyttyä ainakin vuodella.

Talleille yhtä etappia lyhyempi kalenteri tuskin tulisi pettymyksenä. Red Bull -kuljettaja Mark Webber sanoi tiistaina, että toteutuessaan 20-kisainen kalenteri olisi tallien sietokyvyn ylärajalla.

– Se on maksimi. Ihmiset aina puhuvat NASCAR-sarjasta, jolla on pitkä kalenteri, mutta se ajetaan yhdessä maassa. Matkustamisen lisäksi meidän on pysyttävä hyvässä fyysisessä kunnossa helmikuun alusta marraskuun loppuun. Kausi on pitkä, aussi sanoi brasilialaiselle TotalRace-sivustolle.

– Se on tietenkin osa ammattilaisena olemista ja voin ymmärtää sen. En itke sitä. Mutta kun ohjelma on niin laaja ja tallin ihmisillä on eri aikavyöhykkeet, sellainen on vaikeaa.

Webber uskoo, että optimimäärä kisoja on nykyistä vähäisempi.

– Menneisyydessä kisoja oli 16, mutta testejä paljon enemmän. Toisaalta kisoja Euroopassa oli kymmenen. Nyt Euroopassa on vähän kisoja, testejä ei ole juuri lainkaan ja kaukaisissa maissa on paljon kisoja. Eikä pidä väheksyä simulaattorissa tehtävää työtä.

– Minusta ihanteellinen lukumäärä kisoja olisi 18. Ja enemmän Euroopassa.