Ferrarin pääjohtaja Luca di Montezemolo on tuonut jälleen suorasanaisesti esiin tympääntymisensä Bernie Ecclestonen kommentteihin Brasilian GP:n jäljiltä. Ecclestone kritisoi kovin sanoin Ferraria, joka esitti selvityspyynnön FIA:lle Sebastian Vettelin tekemästä ohituksesta Jean-Eric Vergnestä.

– Aina silloin tällöin Bernie haluaa leikkiä pomoa ja sekaantua asioihin, jotka eivät hänelle kuulu. Kummisetiä ei ole enää olemassa – ei ainakaan formula ykkösissä, italialainen sanoi tallin kotisivulla.

– Hänellä ei ole mitään tekemistä lippujen tulkitsemisen kanssa, olivat ne sitten keltaisia tai sinisiä, ja hän myös käytti ilmaisuja, joita en hyväksy. Meidän toimintamme tässä tapauksessa ei ollut ainoastaan läpinäkyvää, vaan täydellistä. Hänen olisi syytä enemmänkin keskittyä vetämään suurempia yleisöjä ja lisää nuoria sekä keskustella enemmän televisiokanavien ja median kanssa.

”On mietittävä tulevaisuutta”

Kuten Montezemolo vihjasi jo heti F1-pomon esittämän kritiikin jälkeen, edessä on Maranellon toiveissa vallanvaihto.

– Me lähenemme aikaa, jolloin meidän on mietittävä tulevaisuutta, sillä jokaisen aikakauden on tultava vääjäämättä päätökseensä, kuten tapahtui meille (Jean) Todtin, (Ross) Brawnin ja (Michael) Schumacherin lähdettyä, Ferrari-pomo viittasi 2000-luvun alun nk. unelmajoukkueeseen.

– Kyse ei ole Bernien korvaamisesta, enkä halua muille sellaista, mitä en haluaisi itselleni. Yhden miehen shown aikakausi ei voi jatkua: tulevaisuuden on oltava sellaisen organisaation (”team”/”squadra”) käsissä, joka on vastuussa kaikista eri osa-alueista.