Valtteri Bottas pääsi ajamaan tänä viikonloppuna vaihteeksi radalla, joka ei vaatinut opettelua. Edellisen kerran Williams-kuski ajoi kolme päivää Abu Dhabissa viime vuonna nuorten kuljettajien testissä, ja tämä näkyi myös työssä ensimmäisissä perjantaiharjoituksissa, hän kertoo.

– Tunnen radan hyvin, mikä teki asioista paljon helpompaa tänään, sillä pystyin heti ryhtymään töihin, Bottas sanoi.

– Ensimmäisen vedon jälkeen tiesin, miltä auton tulisi tuntua ja me pystyimme myös jatkamaan tiettyjä testejä Intian viikonlopulta kerätäksemme vielä lisää dataa.

Bottasilla ja Pastor Maldonadolla oli vähän aikaa tuhannesosalleen samat pohja-ajat, jotka tulivat vielä lähes samalla hetkellä, mutta venezuelalainen veti tällä kertaa pidemmän korren reilun kahden kymmenyksen turvin. Kolmoskuljettaja kuitenkin epäilee, että parantamisen varaa jäi.

– Pastor ajoi hieman nopeampaa ensimmäisessä sessiossa viimeisellä stintillään, mutta sitä ennen meillä oli identtiset ajat, joten on hienoa tietää, että olen vauhdissa. Uskoisin, että olisin kuitenkin pystynyt enempäänkin.

– Pidän radasta sekä ilmapiiristä paddockilla ja hotellin alta ajaminen on varsin omalaatuinen kokemus.