Maailman kuuluisin autoiluohjelma Top Gear kertoo jo pelänneensä, että Kimi Räikkönen on menettänyt kuuluisat ajolahjansa kahden rallivuotensa aikana.

Lotus-kuskin paluu-uran ensimmäinen voitto Abu Dhabissa sunnuntaina kuitenkin muutti tämän näkemyksen.

– Me mietimme, että onko Kimi Räikkönen menettänyt kykynsä jossain vaiheessa WRC:ssä (emmekä pelkästään me, David Coulthard vihjasi samaa aiemmin sunnuntai-iltapäivällä). Mutta hän osui nappiin alkaen loistavasta startista, jonka ansiosta hän nousi kakkoseksi Lewis Hamiltonin taakse, Top Gear kirjoittaa kotisivullaan.

– Siitä eteenpäin hän hoiti asian omalla tavallaan ja Luoja auttakoon sellaista insinööriä, joka rohkeni soittaa hänelle antaakseen neuvoja.

Hamilton oli kuitenkin selkeästi nopein auto kisan alkuvaiheessa, mutta kuten aiemminkin tällä kaudella, McLarenin luotettavuus loppui hyvissä ajoin ennen maalia. McLarenin vuodesta toiseen jatkuva kyvyttömyys saada koko pakettiaan toimimaan johtaa vielä muutoksiin tallin johdossa, BBC-ohjelma arvelee. Hamiltonin lähtö tallista ei helpota tilannetta.

– Ennemmin tai myöhemmin päitä putoilee Wokingissa, sanokaa meidän sanoneen. Tämän kauden mestaruuden olisi pitänyt olla heillä paketissa kauan sitten.

– Ottaen huomioon ensi vuoden B-joukkueen, joka koostuu ei aivan riittävän nopeasta Jenson Buttonista sekä ei aivan riittävän rauhallisesta Sergio Perezistä, huolena on, että tämä saattaa olla alkusoittoa alamäelle.