Fernando Alonso sanoo yrittäneensä haastaa Kimi Räikköstä voitosta Abu Dhabin GP:n lopussa.

Viimeisillä kierroksilla Ferrari-kuski ajoi johdonmukaisesti joitakin kymmenyksiä suomalaista nopeampia kierroksia, jotka tosin veivät viimeisetkin mehut 31-vuotiaasta. Alonso jäi voittajasta lopulta vajaan sekunnin, mutta ylipäätään mahdollisuus kamppailuun tuli ns. puskista.

– Kun kierroksia oli kahdeksan jäljellä, minun ei tarvinnut huolehtia enää renkaista ja puristin 150-prosenttisesti, Alonso kertoi italialaissanomalehti La Stampalle.

– Meillä ei ollut suorituskykyä voittamiseen: minä ja Felipe (Massa) olimme aika-ajoissa seitsemäs ja yhdeksäs, mutta yllätys oli, että pystyin taistelemaan voitosta varikkopysähdysstrategian osalta täydellisen sunnuntain ansiosta.

– Me maksimoimme potentiaalimme, Alonso selitti.

Kun Sebastian Vettel vielä nousi aina kolmanneksi asti, Alonso sai kurottua saksalaisen eroa mestaruussarjassa ainoastaan kolmella pisteella. Espanjalainen ei myönnä pitäneensä GP:tä menetettynä mahdollisuutena taistelussa mestaruudesta.

– En. On totta, että Vettel aloitti viimeiseltä sijalta, mutta suorituskykymme huomioon ottaen vielä kisan aattona me pelkäsimme menettävämme lisää pisteitä.

– Ennen kisaa tekemissämme simulaatioissa olimme viidennellä tai kuudennella sijalla. Toistan vielä: Red Bullilla on paras auto, meillä paras joukkue.