Sauberin japanilaiskuljettaja Kamui Kobayashin uran formula ykkösissä on pelätty loppuvan kuluvaan kauteen. Kobayashi taistelee kisaistuimestaan ilman sponsoritukia ja on itsekin myöntänyt toistuvasti viimeisimpänä viikkoina, että rahoituksen puute voi nousta ratkaisevaksi kysymykseksi.

Tallipäällikkö Monisha Kaltenborn on kuitenkin nyt antanut tilanteesta valoisamman kuvan. Sauber-pomo vakuuttaa, että japanilaisen ei tarvitse antaa erityisiä näyttöjä kauden kahdessa viimeisessä kisassa ja että sponsorirahat eivät nouse kynnyskysymykseksi jatkon kannalta.

– Me emme aio katsoa kahtaa viimeistä kisaa siitä näkökulmasta, että onko hän hyvä vai huono – ovatko ne plussia vai miinuksia. Sellainen ei ole reilua hänelle, Kaltenborn sanoi Sporting Lifen mukaan.

Kysyttäessä, että tarvitseeko 26-vuotias sponsoreita varmistaakseen jatkonsa kisakuskina, vastaus oli lyhyt.

– Ei.

– Me emme tehneet sitä edes 2010, jolloin tallin toiminnan kannalta olimme aloittamassa tyhjästä. Otimme hänet silloin puhtaan taitonsa vuoksi, eikä hän tuonut sponsoreita mukanaan. Me emme saaneet mitään.

– Minusta ei siis ole oikein tehdä siitä kysymystä nyt, eikä hänelle ole asetettu paineita. Kyse on vain siitä, mitä hän tekee radalla.