Yhdysvaltojen GP:n perjantain ensimmäiset harjoitukset on ajettu kuljettajien liukastellessa radalla, jonka pito on silminnähden erittäin heikko. Useampikin kuljettaja teki donitseja asfaltilla ja leveäksi ajettuja mutkia oli tarjolla jatkuvasti.

Nopein oli jälleen kerran Red Bullin Sebastian Vettel (1:38.125). Kaukaisena kakkosena oli McLarenin Lewis Hamilton (+1.418) ja kolmantena Fernando Alonso, jolla kurottavaa jäi session perusteella jokseenkin veret pysäyttävä 2.212 sekuntia. Radan kehittyessä tilanne muuttunee vielä radikaalisti.

McLarenin Jenson Button oli neljäs (+2.403) ja Red Bullin Mark Webber (+2.525) oli viides.

Lotuksen Kimi Räikkönen oli 14:s (+3.755) ja tallikaveri Romain Grosjean pykälää alempana (+3.873).

Heikki Kovalainen oli tutusti 19:s (+5.318) ja löi niin ikään yhtä sijaa heikomman tallikaverinsa Vitali Petrovin (+5.397) alle kymmenyksellä.

Williamsin kolmoskuljettaja Valtteri Bottas ei aja tänä viikonloppuna.

Ajat: Formula One World Championship Ltd