Kimi Räikkönen kertoo tuoreessa blogikirjoituksessaan, että Fernando Alonson painostus Abu Dhabin kisan viimeisillä kierroksilla näytti uhkaavammalta kuin se todella oli. Suurin haaste oli turva-auton tulo radalle toistamiseen ja sen ansiosta menetetty monen sekunnin ero takana oleviin autoihin.

– Meillä oli kierrosnopeutta ja pystyin hallitsemaan kisaa varsin helposti ennen toista turva-autoa. Sen jälkeen kaikki oli taas auki, Räikkönen kirjoittaa.

– [Turva-auton lähdettyä] tiesin, että minun oli saatava uudestaan kaulaa ensimmäisillä parilla kierroksella, painoin todella kovaa – ja se onnistuikin.

– Me tiesimme, että Alonso oli takana tekemässä kaikkensa voittaakseen. Näin hänen tulevan lähemmäksi, mutta tietenkään painetta ei ollut juurikaan. On täysin eri asia tulla lähelle kuin yrittää ohittaa nopea auto sillä radalla, Räikkönen vakuuttaa.

– Tilanne oli hallinnassa loppuun asti, mutta on myönnettävä, että olisi ollut paljon helpompaa jos lippu olisi heilunut kierroksen tai kaksi aiemmin.

Voit lukea koko tekstin tästä.