Kimi Räikkösen kisainsinööri Mark Slade kertoo Lotus-kuljettajan ajaneen Abu Dhabin aika-ajojen kolmannella jaksolla virheettömän kierroksen.

Poikkeukselliseksi asian kuitenkin teki se, että hieman reilut viisi kymmenystä Räikköselle hävinneen tallikaveri Romain Grosjeanin auto ei sinänsä vaikuttanut olevan heikommassa iskussa.

– [Räikkösen Q3-kierros] oli fantastinen, mutta se, mikä todella sai sen onnistumaan oli kolmossektori – parissa mutkassa, erityisesti viimeisessä, hän löysi sekunnin kymmenyksiä, joita hän ei ollut aiemmin löytänyt, Slade kertoo Flying Lap -verkkolähetyksessä.

– Se on mielenkiintoista, koska jos sitä verrataan Romainin kierrokseen, he olivat käytännössä identtisissä ajoissa ennen kolmossektoria. Sen jälkeen Kimi repi puoli sekuntia eroa vain viidessä mutkassa. Voi sanoa, että Romain oli vähän yllättynyt kun hän katsoi dataa jälkeenpäin.

Slade, joka on toiminut espoolaisen kisainssinä jo McLarenilla, vakuuttaa, että temppu ei tullut hänelle suurena yllätyksenä.

– Se on klassista Kimiä. Hänellä on jotain varastossa ja hän tietää milloin käyttää sen ja milloin käyttää sen maksimaalisesti.

– Joskus se menee vähän pieleen. Suzukassa näimme lusikkamutkassa hänen ottavan hieman riskiä, eikä se aivan onnistunut. Mutta tällä kertaa se toimi täydellisesti ja se oli totisesti suurenmoinen kierros.