Ferrarin tallipäällikkö Stefano Domenicali näkee mestaruustaiston Fernando Alonson ja Red Bullin Sebastian Vettelin välillä olevan yhä auki, kun kautta on jäljellä kaksi kisaa.

Ferrari-pomo toivoo kuitenkin kauden viimeisiltä viikoilta ”jotain ekstraa” tallin nykyisen kehitystyön lisäksi. Yhdysvaltojen osakilpailussa kahden viikon päästä ei yksinkertaisesti ole enää varaa muuhun kuin Vettelin lyömiseen ja mielellään selvin pistein.

– Ero sarjakärkeen on pienentynyt kymmeneen pisteeseen ja kaikki on yhä mahdollista, Domenicali sanoi Abu Dhabin GP:n jälkeen sunnuntaina.

– Tietenkin meidän on tehtävä jotain ekstraa ja parempaa kuin mitä olemme tehneet tähän mennessä antaaksemme [Alonsolle] kilpailukykyisemmän auton.

Tallipomo arvioi, että heti Abu Dhabin GP:n aika-ajojen jälkeen, jolloin Vettel vielä näytti aloittavan sunnuntaina kolmosruudusta, Ferrari olisi varmaankin ollut iloinen tiedosta, että piste-ero kisan jälkeen tulisi lyhenemään kolmella.

– Mutta on myös totta, että ennen starttia meidän näkymämme olivat muuttuneet [paremmiksi]. Se, miten kisassa kävi ja mitä onnettomuuksia siinä tapahtui, ei tehnyt mitään palveluksia meille mestaruustaiston osalta. Nämä ovat kuitenkin sellaisia olosuhteita, joihin meillä ei ole vaikutusta.

– Kymmenen pistettä on paljon, mutta sen voi toisaalta nähdä erittäin vähäisenä. Meillä on velvollisuus yrittää aivan viimeiseen metriin asti viimeisessä kisassa ja sen me teemme, voitte olla varmoja siitä.